Milou Schooneman

Ik ben Milou Schooneman en ik mag sinds september 2016 deel uitmaken van dit innovatieve en motiverende team onder leiding van Ruud Jacobs.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met mezelf te ontwikkelingen op meerdere vlakken binnen de sport. Zo begon ik op mijn 8e met schaatsen en heb ik op hoog niveau mogen mee draaien binnen de schaats- en wielrensport.
Na het behalen van mijn VMBO diploma ben ik naar Heerenveen verhuisd om daar het CIOS te volgen (Trainer/Coach niveau 4). Tevens heb ik op het CIOS o.a. de diploma’s Sportmassage NGS, ECO-Coach en Zwemonderwijzer ABC behaald alsmede verschillende diploma’s op het gebied van personal training en (specifieke) krachttraining.

Om het diploma ‘Trainer/coach niveau 4’ van de KNSB te behalen, heb ik destijds stage mogen lopen bij de Jong Oranje opleidingsploeg van de KNSB. Na het beëindigen van deze stage wist ik één ding zeker; ik wil werken binnen de (top)sport en dan met name de jeugdopleidingen.

Vervolgens heb ik gekozen voor de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en heb ik de minor Sportpsychologie afgerond. Ook tijdens mijn fysiotherapie-opleiding is de voorkeur voor het begeleiden van (top)sporters bevestigd. Om die reden ben ik onder andere stage gaan lopen bij Sportcentrum Toptraining, AFC Ajax en het Sport Medisch Centrum.

Op dit moment ben ik werkzaam als fysiotherapeut binnen de jeugdopleiding van Ajax en begeleid ik de O13 (jeugd onder 13 jaar), heb ik mijn eigen ondernemerschap als sportmasseur en verzorg ik personal trainingen bij JSC Sport.

Mijn motivatie om ook niet (top)sporters te begeleiden is dat iedereen de juiste begeleiding verdient; of je nu pas begint met sporten of je revalideert na een blessure, ik help je de juiste motivatie te vinden en je fysieke doelstellingen te bereiken. Samen gaan we om zoek naar een manier om het maximale uit jezelf te halen.