Ricardo Veldman

Mijn naam is Ricardo Veldman, ik ben 15 jaar en ik kom uit De Rijp. Ik golf 6 dagen in de week op golfclub de Purmer en mijn handicap is 2,1. Ik train bij Ruud Jacobs om fysiek fit te blijven en mijn afstanden en balans in mijn golfspel te verbeteren.
Mijn korte termijn doelen met mijn sport zijn om binnen nu en een jaar naar handicap 0 te gaan en mee te gaan doen om de bovenste plekken met NK’s en andere grote wedstrijden. Verder kom ik, samen met drie andere jeugdspelers, uit voor mijn club en spelen we competitie. We zijn met dit team kampioen geworden in de 1ste klasse en ons doel is om nu de promotiewedstrijd te winnen en door te stromen naar de Hoofdklasse.
Mijn lange termijn doel is om de komende jaren internationale wedstrijden te gaan spelen en daar resultaat te halen om vervolgens via de EPD tour en de Challenge tour uiteindelijk op de Europese tour terecht te komen. Verder wil ik mij binnen nu en drie jaar kwalificeren voor het KLM open, het grootste Nederlandse golftoernooi.
Ik ben half januari bij Ruud Jacobs begonnen met trainen. Uit de eerste test is gebleken dat ik fysiek nog verre van goed was. Ruud heeft daarna een schema voor mij opgesteld waarmee ik één keer in de week bij hem trainde en twee keer in de week bij mijn eigen sportschool. We werkten met dat schema toe naar de wedstrijd waar ik mijn piek moest halen; het Nederlands kampioenschap tot en met 18 jaar. Mijn doel was eerst om de finale dag te halen, daarvoor moest ik bij de beste 38 van de 80 zitten na 1 dag. Mijn eerste doel was gelukt. Mijn tweede doel was om in de top 15 te komen, ik was 32ste geplaats dus top 15 zou een mooi resultaat zijn. Mijn tweede doel was tot grote blijdschap ook gelukt. Ik ben uiteindelijk 7e geworden. Ik merkte tijdens deze en nog een aantal andere wedstrijden dat ik het vooral conditioneel makkelijker volhield. Je zou denken dat je met golf niet meteen een goeie conditie nodig heb maar je bent toch van 9 uur ‘s morgens tot 7 uur ‘s avonds bezig. Verder merk ik, in vergelijking tot vorig jaar, dat ik een stuk verder ben gaan slaan en mijn swingssnelheid flink omhoog is gegaan en als ik sla voel ik ook dat ik heel stabiel ben en makkelijk m’n balans hou. Kortom de training bij Ruud heeft mij zeker geholpen om die extra stap te maken richting mijn gewenste niveau.