JSC SPORT TIP #8 Haal het beste uit je wintersportvakantie met deze tips!

8 SKITIPS WAARMEE JE HET BESTE UIT JE WINTERSPORTVAKANTIE HAALT

Ga jij deze voorjaarsvakantie nog op wintersport of ben je net gearriveerd op de winterse bestemming? Dan kun je onze handige wintersport tips nog mooi even meepakken om ervoor te zorgen dat je het beste uit je skivakantie haalt. We weten allemaal wel dat goede skikleding belangrijk is, maar er zijn nog veel meer zaken die bijdragen aan een fijne en plezierige wintersport.
Wij hebben daarom de acht belangrijkste skitips voor je op een rij gezet.

TIP 1: DRINK VOLDOENDE WATER

Je raakt meer vocht kwijt dan normaal, omdat je veel beweegt en je je op grote hoogte bevindt. Vanzelfsprekend is het daarom belangrijk voldoende water te drinken. Hiermee voorkom je kramp en spierpijn. Je kunt gerust een halve liter water of frisdrank drinken bij de lunch of tussendoor. Vraag bijvoorbeeld bij de koffie om een glas ‘leitungswasser’.

TIP 2: ZET JE SCHOENEN NIET TE STRAK

Een handige wintersport tip, die in dit rijtje van skitips vaak vergeten wordt, is het niet te strak zetten van je schoenen in de ochtend. Hiermee voorkom je pijnlijke voeten. In de loop van de dag kun je de schoenen wel wat strakker zetten.

TIP 3: KOUDE VINGERS? DRAAG EEN EXTRA LAAG KLEDING OP JE ROMP

Ons derde advies in dit overzicht van skitips is om een extra laag kleding te dragen op je romp. Koude vingers zijn namelijk het gevolg van een te grote afkoeling van je romp. Je lichaam verwarmt je vingers van binnenuit door de bloedsomloop. Zodra je lichaamstemperatuur naar beneden gaat, wordt als eerst de bloedsomloop naar je ledematen beperkt om te zorgen dat de temperatuur in je romp stabiel blijft. Hierdoor krijg je koude vingers. Door je lichaam goed warm te houden, blijven je vingers langer warm. Goede handschoenen of wanten die droog blijven, helpen natuurlijk ook.

TIP 4: KOOP EEN GOEDE SNEEUWBRIL

Op de hoge bergen is de UV-straling veel sterker. Je moet je ogen daar goed tegen beschermen. Ook is het kouder in de bergen en daardoor kan je hoornvlies bevriezen. Onze skivakantie tip luidt daarom: draag altijd een bril, maar dan wel een goede. Bij een goedkopere bril kan de UV-bescherming minder zijn en de bril heeft een grotere kans om te beslaan. Door een beslagen bril zie je niets, wat weer meer angst kan veroorzaken. Kinderen zetten de bril dan vaak af, omdat ze niets zien. Neem geen risico en investeer in een goede sneeuwbril. En nee, geen zonnebril, maar echt een sneeuwbril die goed sluit.

TIP 5: DRAAG ALTIJD THERMOKLEDING EN EEN COLL

Tijdens het skiën of snowboarden verlies je veel vocht, met als gevolg natte kleding. Hierdoor krijg je het snel koud. Thermokleding houdt de warmte vast en voert zweet af. Ideaal!
Vergeet ook een goede fleece coll of buff niet. De meeste warmte gaat namelijk verloren bij de openingen van een jas. Een coll of buff houdt de warmte vast en hiermee voorkom je tevens een stijve nek.

TIP 6: BOEK VOORAF SKI FIT PT TRAININGEN EN SKILESSEN (ONLINE )

Dit zijn eigenlijk twee skitips, omdat je deze op twee manieren kan interpreteren en dat is ook precies de bedoeling.
Ten eerste is het namelijk slim om vooraf online je skilessen te boeken, omdat je hiermee lange wachttijden voorkomt op je wintersportbestemming. Vaak krijg je ook nog korting als je van tevoren de skilessen boekt.
  • Op de wintersportbestemming heb je dan minder lessen nodig en kun je dus veel langer genieten van het skiën.
  • Daarnaast zijn je spieren al getraind waardoor je minder spierpijn krijgt.
  • Je lijf en spieren moeten wennen aan deze specifieke belasting en conditie die nodig is voor het skiën( onze JSC personal trainers staan klaar voor jou)
  • Daar komt nog bij dat je al een stukje voorpret beleeft aan de skilessen in Nederland.

TIP 7: VOOR SNOWBOARDERS: ZIT OP JE KNIEËN

Dit is een handige snowboard tip: voorkom koude en natte billen door zoveel mogelijk op je knieën te gaan zitten.

TIP 8: BEGIN OP TIJD MET APRÈS SKI

Deze skitip heeft natuurlijk weinig te maken met skiën of snowboarden, maar het heeft wel invloed op je energieniveau en prestaties. Als je op tijd begint met après ski kun je ook weer op tijd onder de dekens. Zo ben je de volgende ochtend weer uitgerust voor een nieuwe dag op de piste.

Wil je meer informatie of hulp bij de voorbereiding van jouw skivakantie?

info@jscsport.nl

of vul ons contactformulier snel in!